Vermogens

Heel wat recht heeft een financiële impact. Een impact op uw vermogen. U sluit contracten of bent betrokken in schadegevallen, u bezit goederen samen met andere mensen…

In optimale omstandigheden spreekt u een advocaat aan voor een probleem zich stelt. Wie in een vroeg stadium en preventief kan handelen, bespaart meestal heel wat kosten. Adviesverlening behoort tot onze essentiële taken. Met inbegrip van het ontwerpen van contracten. En zoals bij bedrijven vergt een goede juridische ondersteuning een brede analyse van de situatie.

Een goed voorbeeld daarvan is de familiale vermogensplanning. Complexe gezinssituaties gecombineerd met soms erg verschillende belangen. In dat geval kunnen juridische technieken zoals contractuele erfstellingen, overeenkomsten van verkoop onder voorbehoud van vruchtgebruik of de aanpassing van huwelijkscontracten gebruikt worden om uw wensen zo dicht mogelijk te benaderen.

Huurcontracten, leningen, borg, overeenkomsten van aanneming, beheer van appartementsgebouwen en bijvoorbeeld ook koop – verkoopovereenkomsten van diverse goederen, behoren tot onze dagelijkse praktijk.

Uiteraard is het menselijk onmogelijk om alles te voorzien. In dat geval kan u terechtkomen in een gerechtelijke procedure. De tweede core-business van de advocaat. Zowel in de verdediging als in de eisende positie wordt een procedure gedragen door de strategie. Ook hier is het belangrijk deze strategie te kaderen in uw brede belang. Een procedure moet meerwaarde bieden. En het resultaat is uiteindelijk het allerbelangrijkst. Vandaar dat we onze erelonen graag koppelen aan het bekomen resultaat. Zo weet u wel zeker dat uw advocaat dezelfde belangen als uzelf nastreeft.